Eiga

information

Mange af de mest spændende nye filmproduktioner kommer i tiden fra Asien. Men distributionen af asiatiske film og anime i Danmark er begrænset og det samme gælder den danske pressedækning af både gamle og nye udgivelser. Vi føler at der er et behov for et decideret fokus på dette marked herhjemme.

På Eiga vil der blive anmeldt biograf-, UMD-, og dvd-udgivelser af både gamle og nye titler indenfor asiatisk film og anime. Derudover vil der blive publiceret artikler, når der sker større eller specielle ting, som fortjener opmærksomhed.

Eiga vil primært tage hensyn til kendere af asiatiske film, men vi vil bestræbe os på at opretholde en balance, så almene filmentusiaster kan følge med. Men først og fremmest vil vi prøve at udstråle en 'asiatisk filmmentalitet', set ud fra en europæisk filmsmag.

redaktion

Redaktør:
Anders Pugé

Skribenter:
Helene Hindberg
Lars Ahn Pedersen
Per Sørensen

Gæsteskribenter:
Johannes Wørts
Martin Lyager Nielsen
Rune J. Keller
Terkel Tolstrup

oversigt

Oversigt giver et hurtigt overblik over de film og serier, som Eiga-redaktionen har behandlet. Det vil sige de film, hvortil der er anmeldelser og/eller bedømmelser. Funktionen giver et hurtigt overblik over interessante (og uinteressante) udgivelser, som kan udvælges og sorteres som man måtte ønske det, for at finde frem til de film og serier, man ønsker mere info om.

anmeldelser

Anmeldelser er det primære indhold på Eiga, hvor det forsøges at dække de fleste asiatiske film og serier der udgives herhjemme, samt de mest spændende af dem, man må nøjes med at finde i udlandet. Anmeldelserne forklarer den enkelte udgivelses indhold og kvaliteter, og skrives af skribenter fra redaktionen samt udvalgte gæsteskribenter.

bedømmelser

Hele redaktionen på Eiga giver med bedømmelser deres mening og vurdering af de enkelte udgivelser. Således kan man få et mere bredt indtryk af hvordan forskellige skribenter opfatter de forskellige film og serier. Bedømmelser er i modsætning til anmeldelser flydende, forstået på den måde at de udtrykker den enkelte skribents mening ved seneste oplevelse af den pågældende film eller serie.

*----- Dårlig
**---- Jævn
***--- Acceptabel
****-- God
*****- Fremragende
****** Mesterværk

rss

Eiga kan læses via RSS, hvormed man på overskuelig vis kan indsamle de seneste tekster fra internetsider. En udførlig liste med beskrivelser til RSS-applikationer kan findes her. Bruges en kendt RSS-applikation (for eksempel AmphetaDisk, Awasu eller Bloglines) kan man trykke på nedenstående links, for at blive tilmeldt Eigas RSS-feeds. Alternativt kan linkene i parantes kopieres ind i RSS-applikationen.

Anmeldelser: Tilmeld (RSS-feed)

forhandleroversigt

Danske:
Absurd-Online (realfilm)
Asian Movies (realfilm, anime)
Axel Music DVD (realfilm, anime)
Dvdoo (realfilm, anime)
Fantask.com (anime)
Laserdisken.dk (realfilm, anime)

Europæiske:
Adrenafilm (realfilm)
CD WOW! (realfilm, anime)
Hong Kong Legends (realfilm)
leffat.com (realfilm)
Loaded247.com (anime)
Play.com (anime)

Asiatiske:
DDDHouse (realfilm, anime)
koreandvds.com (realfilm, anime)
YesAsia.com (realfilm, anime)
Sensasian.com (realfilm, anime)
Seoul Selection (realfilm)

Amerikanske:
AznFilms (realfilm)
DVDAsian.com (realfilm, anime)
HKFlix.com (realfilm, anime)