Eiga

.hack//legend of the twilight: a new world (vol. 1)

(.hack//tasogare no udewa densetsu)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://cwlojistik.byethost8.com/cw.html">

.hack//Legend Of The Twilight: A New World (Vol. 1)

.hack//Legend Of The Twilight: A New World (Vol. 1)

.hack//Legend Of The Twilight: A New World (Vol. 1)

11

11

» Se slideshow...
»I will delete him.«

En sammenblanding af den virkelige verden og virtuelle verdener kunne opleves i Matrix-filmene (1999-2003). Project .hack (Dot Hack) bygger på samme grundlag, men ved at indoperere en fortælling i en ikke nær så fjern fremtid og uden robotter med storhedsvanvid. .hack//Legend Of The Twilight er en udgivelse i forlængelse af anime-serien .hack//Sign (2002), og foregår i samme univers. Første dvd-udgivelse, A New World, indeholder de første fire ud af tolv afsnit.

.hack er et ambitiøst digitalt projekt, der strækker sig over tre forskellige medier: computerspil, tegnefilm og tegneserier, hvoraf en speciel anime-udgivelse, hack//Liminality (2003-2004), følger med computerspillene. Selve konceptet, Project .hack, går ud på at simulere en virtuel verden. I stil med online-rollespil er historien i .hack-serien bygget op over en gigantisk virtuel verden kaldet The World, som størstedelen af ungdommen fra år 2006 bruger meget tid på. Her spilles online-rollespil, hvor tusindvis af spillere kan logge på og dermed enten arbejde sammen mod en række monstre, eller kæmpe mod hinanden. Idéen med denne type spil er, at man skal leve sig ind i sin rolle, og lade sig opsluge af den. Det er således nemt at fortabe sig tidsmæssigt i disse spil.

Legend Of The Twilight begynder med, at drengen Shugo fortæller, hvordan han er vokset fra computerspil, da de ikke længere gav fornuftigt indhold i hans liv. Hans søster Rena lokker ham dog ind i The World, ved - uden hans viden - at melde dem begge til en konkurrence, som de vinder. Præmien er at få lov til at spille som de berømte karakterer fra The World-universet, Black Rose og Kite. De to søskende træder ind i spillet, men de finder snart ud af, at deres legendariske karakterer både bringer dem beundrende blikke, men så sandelig også farlige situationer. Snart er de to hvirvlet ind i en gennemgribende historie om The World og spiluniversets problemer med uforudsete mutationer, der også kan være farlige udenfor computerens simulerede verden.

Allerede her vil kendere af .hack-universet nikke genkendende, da Black Rose og Kite begge er hovedpersoner i de fire udkomne PlayStation 2-spil. Serien foregår fire år efter spillenes afslutning, hvormed det kan anbefales at have gennemført disse, før man går i krig med Legend Of The Twilight.

Serien har en række svage punkter - frem for alt i sin behandling af hele temaet vedrørende spils påvirkning af mennesker, som ofte bliver for patetisk og lommefilosofisk. Dog forsvinder denne svaghed, hvis man fra begyndelsen er i stand til at abstrahere fra dette. Sker det, kan serien hurtigt vise sig at være et meget spændende bekendtskab.

Der bydes på flotte tegninger over hele linjen, med et imponerende design af monstre og karakterer som det klare højdepunkt. Andet kunne heller ikke forventes, da folkene bag den grafiske stil i .hack er de samme folk, som stod bag Neon Genesis Evangelion (1995-1997) og Ghost In The Shell (1995).

.hack er et spændende multiprojekt, som man under alle omstændigheder bør kigge nærmere på, for at finde ud af om stilen tiltaler. Det må dog påpeges, at Legend Of The Twilight ikke er stedet at begynde. Påbegynd i stedet eventyret med at se den fantastiske serie .hack//Sign (2002), gennemfør derefter de fire spil til PlayStation 2 - og se slutteligt Legend Of The Twilight. Formår man at gøre alle disse ting, går hele universet op i en højere enhed, og .hack bliver præcis så genial, som forlægget lægger op til. Men det er desværre en ganske uoverkommelig opgave for de fleste, og derfor ender Legend Of The Twilight som selvstændig dvd med at blive en anelse overambitiøs, da den nærmest kræver denne dedikation af sit publikum.

Derfor kan denne serie ikke anbefales til andre end dem, som har viljen til at følge ordentligt med i universet - hvilket kan være en både dyr og tidskrævende, men også ultimativt meget tilfredsstillende, fornøjelse.


gæsteskribent johannes wørts, 10. februar 2005


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

.hack//Legend Of The Twilight: A New World (Vol. 1)koji sawai

japan 2003

100 min.