Eiga

casshern

(casshern)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
Casshern

Casshern

Casshern

Casshern

» Se slideshow...
Anders Pugé

****--
Anders Pugé
Visuelt innoverende oplevelse i et tidløst fascinerende univers med enorm æstetisk tiltrækningskraft. De exceptionelt flotte kampscener motiverer til adskillige gennemsyn. Skuespillerne magter dog ikke helt at bære den episke historie på deres skuldre, som i stedet overskygges af den detaljestærke og uforglemmelige billedside. Casshern gemmer slutteligt på en meget dyb og livsbekræftende poesi, som forstærkes af Shiro Sagisus drømmende baggrundstoner. Filmen bør have sansernes fulde opmærksomhed, for at værdsættes fuldt ud. En kultfilm, der kun bliver bedre for hver gang, man ser den.
Per Sørensen

***---
Per Sørensen
Visuel og handlingsmæssig rodebutik af spildte muligheder. At instruktøren har en fortid med musikvideor, skinner tydeligt igennem. Momentvise øjeblikke af originalitet kan ikke holde irritationen tilbage i 141 minutter, der samtidig frembringer blødende øjne hos publikum. Det er ren utopi at holde af denne dystopi.
Rune J. Keller

*****-
Rune J. Keller
Fascinerende flot oplevelse, der vel nærmest kan betragtes som to en halv times musikvideo. Vel er historien noget rodet og figurerne uden de store udtryk, men temaet er omvendt tilpas sympatisk til, at man tilgiver og overgiver sig til de ekstreme sanseindtryk. En mere rutineret instruktør havde dog formentligt bedre formået at strukturere, pace og nedskære filmen, så den havde ramt bredere. Som Casshern er endt, kræver den velvilje fra publikum, for ikke at blive anstrengende med sit konstante bombardement af alt muligt.

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

Casshernkazuaki kiriya

japan 2004

141 min.