Eiga

mistet opkald

(chakushin ari, one missed call)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
Mistet Opkald

Mistet Opkald

Mistet Opkald

Mistet Opkald

» Se slideshow...
Helene Hindberg

*****-
Helene Hindberg
Miike laver hele tiden små drejninger i handlingen, der gør, at det aldrig bliver helt så lige ud ad landevejen, som det ved første øjekast virker. Hele historien er fortalt med et lille glimt i øjet. Klimakset fungerer upåklageligt. Det er medrivende, spændende og effektfyldt.
Anders Pugé

****--
Anders Pugé
Man kan næsten kun beundre en instruktør, som magter at lave omtrent en halv snes film om året med forskellige temaer. Det er derfor ikke så stort et særsyn at se manden bag en eksistentialistisk og naturfilosofisk oplevelse som Bird People Of China (1998) gå hen og lave en Ring-inspireret gyser som Mistet Opkald. Her er både effektiv dagslysuhygge og voldsscenarier a la Miike, når man mindst venter det. Filmen vækker undervejs en urolig angst, som kulminerer i slutscenen på et dystert hospital - et scenario der i øvrigt kunne minde om skrækatmosfæren fra computerspillet Silent Hill (1999). Den tykke uhygge i Mistet Opkald formår at bære filmen hele vejen, til trods for et noget klichépræget og unuanceret skuespil.
Lars Ahn Pedersen

****--
Lars Ahn Pedersen
Så har man set det med: Takashi Miike giver sig i kast med en regulær, næsten lige-ud-af-landevejen gyserfilm - og minsandten om han ikke også lykkes med det. Man sidder med tilbageholdt åndedræt i store dele af filmen, og tv-sekvensen er et mesterstykke i ætsende satire. Eneste minus er slutningen, hvor handlingen tager et par svinkeærinder for meget.
Rune J. Keller

***---
Rune J. Keller
Instruktøren taget i betragtning er Mistet Opkald en overraskende lige-ud-af-landevejen gyserfilm i typisk J-Horror-stil. Konceptet er mildt sagt genkendeligt, men selv uden nogen særtegn eller overskyggende kvaliteter formår filmen at være uhyggelig. Primært fordi det bare er godt håndværk. Især scenerne omkring den dødsdømte venindes sidste tid er gode. Derfra går det jævnt nedad bakke. Spilletiden trækker alt for langt ud, og man halvgaber sig igennem hovedpersonernes afsluttende efterforskning, hvor de obligatoriske plot-twists desværre også er af den forudsigelige slags. Det primære problem for Mistet Opkald er, at alle de genkendelige elementer i længden dræber gyset - og da først uhyggen er væk, står det klart frem, at filmen ikke har andet at byde på.

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

Mistet Opkaldtakashi miike

japan 2003

109 min.