Eiga

a tale of two sisters

(janghwa, hongryeon)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
A Tale Of Two Sisters

A Tale Of Two Sisters

A Tale Of Two Sisters

A Tale Of Two Sisters

» Se slideshow...

film

A Tale Of Two Sisters

type

DVD

version

Special Edition 2-Disc (UK)

udgiver

Tartan Asia Extreme

forhandler

Axel Music DVD

region

2 (UK)

udgivelse

22. november 2004

billede

1,85:1 Anamorphic Widescreen

lyd

Koreansk DD5.1, Koreansk DTS5.1

undertekster

Engelsk

features

Disk 1: UK Exclusive Director Interview by Billy Chainsaw, Commentary with Director, Cinematographer and Lightning Director, Commentary with Director and Stars, Original Theatrical Trailer, Hidden Feature: A Letter From Su-Yeon. Disk 2: Behind The Scenes, Cast Interviews, Deleted Scenes with Commentary, Post Production Documentaries, To the Viewer - Director's Analysis, Psychiatrist's Perspective, Hidden Feature: A Letter From Su-mi.

Tartan fortjener ros for denne udgivelse, der indeholder features, som hidtil kun har været forbeholdt det koreanske pubilkum. Det omfattende ekstramateriale domineres af instruktøren Kim Jee-woon, som både interviewes af en koreansk kollega og af filmskribenten Billy Chainsaw. Sidstnævnte interview er dog en træg affære at komme igennem, fordi den udføres via en tolk, men indeholder dog en interessant forklaring på de mange langhårede kvinder i asiatiske gyserfilm (kvinders hår hang i gamle dage kun løst, hvis de var døde eller ville gøre oprør).

Kim Jee-woon optræder noget usædvanligt selv i udspørgerens rolle i en række samtaler med de fire hovedrolleindehavere. Det udmønter sig i nogle anderledes interviews, som både er en smule selvsmagende, men også meget personlige. De kvindelige skuespillere kritiserer Kim Jee-woon for ikke at kommunikere nok med dem under optagelserne, og Im Su-jung (storesøsteren) fortæller, at hun ofte græd, når dagen var omme. Moon Geun-young (lillesøsteren) fælder også en tåre under interviewet, men det sker i ren og skær rørelse over et bestemt minde. Ellers er højdepunktet at høre hende spørge Kim Jee-woon, hvorfor han ikke er blevet gift og har stiftet familie endnu!

Moon Geun-young må også have lommetørklædet frem under det kommentatorspor, hun indtaler sammen med Kim Jee-woon og Im Su-jung. Det er dog de to sidstnævnte, som hovedsageligt fører ordet i kommentaren, der indeholder en del interessante anekdoter fra optagelserne, men ikke så mange som man kunne have ønsket. Endelig er der et kommentarspor med Kim Jee-woon samt filmens fotograf og lysmester, hvor de gennemgår A Tale Of Two Sisters unikke billedside. Denne del er dog meget teknisk præget og mest af interesse for fotografer eller filmskole-elever.


andre versioner

  Standard (HK)
  Standard Edition 2-Disc (Japan)
  Special Limited Edition 2-Disc (Korea)
  Standard Edition 2-Disc (Korea)

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta