Eiga

oldboy

(oldboy)


filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta
Oldboy

Oldboy

Oldboy

Oldboy

» Se slideshow...
Helene Hindberg

*****-
Helene Hindberg
Med sin dystre mareridtsstemning, skæve drømmelogik og blodige voldsscener er det bestemt ikke en film for alle, men hvis man er villig til at lade sig opsluge af universet, venter der én en voldsom og sanseberusende oplevelse.
Anders Pugé

*****-
Anders Pugé
En visuelt provokerende og overrumplende syret filmoplevelse på den fascinerende måde. Den hypnotiske stemning medfører en indlevelse, der holder én i sit jerngreb hele vejen igennem. Park Chan-wook gentager hævngerrighedstemaet fra Sympathy For Mr. Vengeance med tifoldig kraft. Koreansk filmkunst med bred international tække rammer sjældent lige så plet som Oldboy.
Rune J. Keller

****--
Rune J. Keller
Lidt for lang tematisk efterfølger til Sympathy For Mr. Vengeance, som dog aldrig bliver tilnærmelsesvis så intens eller anstrengende. Grundhistorien er mere interessant og figurerne dermed mere vedkommende. Billed- og lydside går til tider op i en højere enhed.
Lars Ahn Pedersen

*****-
Lars Ahn Pedersen
Oldboy er lige dele mareridt, grusom leg og ond vittighed. Park Chan-wook tager os med til helvede og tilbage igen, for så at vende om og give os endnu en tur til helvede. Det er vildt, det er voldsomt, det er foruroligende, det er frastødende, det er fascinerende, og det er forunderlig smukt.

filmoversigt anmeldelse bedømmelse fakta

Oldboypark chan-wook

sydkorea 2003

120 min.