Eiga

start 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
type realfilm anime
land hongkong japan kina
sydkorea thailand andre
genre action drama eventyr
gyser komedie romance
sci-fi thriller
snit
* * * * * *
søg i
sorter

20 30 40***---
20-årige Jie vil prøve lykken som sangerinde i Taiwans hovedstad. 30-årige Xiang jonglerer mellem flere forhold på én gang. 40-årige Lily må ud på datingmarkedet efter skilsmisse. Romantisk komedie rettet mod et kvindeligt publikum. 20 30 40 (Taiwan, Hongkong, Japan, 2004)
2046***/--
En sortklædt kvinde minder om Chows store kærlighed, men afslår at ville tage med ham tilbage til Hongkong. Chow genoptager sit forfatterjob ved at påbegynde en sci-fi-roman om et tog, der for evigt kører mod 2046, hvor tiden står stille. 2046 (Hongkong, 2004)
ab-normal beauty***---
Da teenagepigen Jin fotograferer offeret i en trafikulykke, bliver hun besat af morbide motiver. Helt galt går det da hun forfølges af en ligesindet, der fører interessen for lemlæstelse ud i virkeligheden. Drama/gyser fra Oxide Pang. Ab-normal Beauty (Hongkong, 2004)
audition***/--
Efter at have mistet sin kone arrangerer tv-producereren Aoyama en falsk prøvefilmning, for at finde en ny kæreste. Yamazaki er ved første øjekast den perfekte kandidat, men virkeligheden er en helt anden. Thriller fra Takashi Miike. Audition (Japan, 1999)
bad guy***---
En småforbryder får øje på en smuk, kvindelig studerende på gaden, og beslutter sig for at smadre hendes trygge tilværelse og lokke hende ud i et liv med prostitution. Provokerende drama fra Kim Ki-duk. Bad Guy (Sydkorea, 2002)
battle royale ll: requiem**/---
Endnu en gruppe umulige børn gives den ultimative straf af de voksne. De sendes i krig på en fjern ø, hvorfra kun et fåtal af dem vil vende hjem med livet i behold. Provokerende samfundskritik af Kinji Fukasaku - den sidste film han nåede at lave. Battle Royale ll: Requiem (Japan, 2003)
beautiful boxer****--
Fyren Parinya er en thaibokser, men vil hellere være en pige. Da han bokser med sminke bliver han en stjerne i ringen, og kan spare op til en kønsskifteoperation. Beautiful Boxer (Thailand, 2003)
big bang love, juvenile a****--
Den unge Jun slår en mand ihjel og ender i fængsel. Her udvikler han et sært venskab med den langt mere aggressive og rebelske Shiro. En dag findes Jun siddende over Shiros lig. Jun tilstår, men er det virkelig ham, der har dræbt sin bedste ven? Big Bang Love, Juvenile A  (Japan, 2006)
blister***/--
Yuji jagter den vigtigste mangel i sin actionfigur-samling: Hell Banker. Den halvgale samler og hans omgivelser må dog gå grueligt meget igennem, før han finder dét, der virkelig mangler. Dramakomedie om otaku-fænomenet. Blister (Japan, 2000)
blood and bones**----
Shunpei møder en koreansk kvinde og gifter sig med hende. Ægteskabet er voldeligt og ulykkeligt. Shunpei forlader ind imellem familien uden grund, for så at vende tilbage og terrorisere alt og alle. En film om tragedier og ulykker. Blood And Bones (Japan, 2004)
bloody spear at mt. fuji, a***---
Middelalderlig road movie til fods, som udspiller sig på vejene omkring bjerget Mount Fuji. Her færdes en ulig gruppe mennesker, der alle har hver deres grunde til at være på farten. Atypisk samurai-film med godmodig humor, brutalitet og tragedie. A Bloody Spear At Mt. Fuji (Japan, 1955)
bow, the**----
Den uhyre produktive koreanske instruktør Kim Ki-duk er igen stukket til søs med denne beretning om en ældre mand og hans kommende teenagebrud, der lever i fred og idyl ombord på en fiskekutter, indtil en ung mand kommer forbi. The Bow (Sydkorea, 2005)
brotherhood of war - taegukgi***/--
To brødre venter sig en lys fremtid efter 2. Verdenskrigs afslutning og Koreas selvstændighed i 1950. Men Koreakrigen bryder ud, og begge indrulleres i den sydkoreanske hær. Her møder de brutalitet og umenneskelighed. Koreas svar på Saving Private Ryan. Brotherhood Of War - Taegukgi (Sydkorea, 2004)
buffalo boy**----
I det sydlige Vietnam bliver 15-årige Kim bøffeldriver mod egen vilje. To vandbøfler er grundlaget for hans families økonomi. Stilfærdig film om en drengs gryende forståelse af omverdenen og kamp for at finde sin identitet i tilværelsen.  Buffalo Boy (Vietnam, Belgien, Frankrig, 2004)
bullet ballet****--
Japansk forretningsmand indleder jagten på en pistol af samme mærke, som hans kæreste har begået med, og for at finde et svar på, hvorfor det kom så vidt. Instruktøren af Tetsuo byder på et mareridtsagtig drama med uventede drejninger. Bullet Ballet (Japan, 1998)
casshern****--
Halvtreds års krigsførsel har opdelt Jorden mellem to modstridende alliancer. Kemisk, biologisk og årelang atomkrig har forurenet en udtømt civilisation. Visuelt innoverende sci-fi-epos i et tidløst fascinerende univers. Casshern (Japan, 2004)
coast guard, the**/---
Soldaten Kang er sat til at bevogte en del af den sydkoreanske kyststrækning. Efter solnedgang skal alle på stranden betragtes som nordkoreanske spioner, der skal skydes. Også et fordrukkent kærestepar. Drama om skyldfølelse. The Coast Guard (Sydkorea, 2002)
drunken angel***---
Socialrealistisk beretning fra efterkrigstidens Japan om venskabet mellem en fordrukken læge og en turberkuløs gangster. Samtidig begyndelsen på det frugtbare samarbejde mellem Akira Kurosawa og Toshiro Mifune. Drunken Angel (Japan, 1948)
eye 2, the**----
Efter et mislykket selvmordsforsøg ender Joey med evnen til at se spøgelser. Og måske er der en sammenhæng med det barn, hun snart skal føde? Selvstændig efterfølger til gysersuccesen af Pang-brødrene. The Eye 2 (Hongkong, Thailand, 2004)
farlige forbindelser****--
Adelskvinden Lady Cho erfarer, at hendes mand har anskaffet sig en 16-årig pige som ny konkubine. Hun beder sin fætter om at tage pigens mødom og gøre hende gravid, så hendes mand ikke får fornøjelsen. Drama om forførelse og hævn. Farlige Forbindelser (Sydkorea, 2003)
forår, sommer, efterår, vinter... og forår****/-
Hver årstid svarer til en livsfase i en ung munkelærlings liv. Han bor sammen med en ældre munk i en flydende pavillon, midt i en sø. En pige dukker op og forvirrer lærlingen. Romantisk drama om forelskelse, jalousi, had og sorg. Forår, Sommer, Efterår, Vinter... Og Forår (Sydkorea, 2003)
friend****--
Fire drenge bliver venner, trods deres vidt forskellige baggrunde. Som voksne havner nogen på hver sin side i en blodig bandekrig med de andre venner som magtesløse tilskuere. Et actiondrama udspillet i 70-80’ernes Sydkorea.  Friend (Sydkorea, 2001)
git: a feather****--
Stilfærdigt, romantisk drama om en filminstruktør, der rejser til en lille ø for at overholde en ti år gammel aftale med sin ekskæreste. Mens han venter, opstår der et spirende venskab mellem ham og den unge pige, som bestyrer hans hotel. Git: A Feather (Sydkorea, 2004)
go****--
Den unge mand Sugihara søger sin egen identitet. Han er halvt koreaner, født og opvokset i Japan, og bliver for alvor bevidst om sine rødder, da han møder pigen Sakurai. Tør han røbe sin baggrund? Romantisk drama med skør komik. GO (Japan, 2001)
hana & alice***---
Slyngveninderne Hana og Alice er så småt ved at blive voksne, og må ud over hverdagsproblemer også tackle, at de forelsker sig i den samme fyr i denne lange, realistiske dramakomedie. Hana & Alice (Japan, 2004)
heaven & hell*****-
Akira Kurosawa-krimi baseret på en af Ed McBains Station 87-romaner og omplantet til japanske forhold. En rigmand bringes i et moralsk dilemma, da en kidnapper tager det forkerte barn, men stadig vil have udbetalt løsepenge. Heaven & Hell (Japan, 1963)
hero*****-
Kongen af Qin prøver med hård hånd at erobre de seks andre kongedømmer i Kina, og hyrer derfor en navneløs kriger til at dræbe de lejemordere, der vil stoppe ham. Visuelt overdådig wuxia-action med Jet Li og Ziyi Zhang. Hero (Japan, 2002)
hollywood hong kong***---
Chu og hans to sønner lever af at sælge grillstegte svin i barakbyen Tai Hom. De drømmer alle om en bedre tilværelse uden for slumkvarteret. En ung pige dukker pludselig op og fortryller dem alle. Lys og lykke, eller ulykke? Dramatisk thriller. Hollywood Hong Kong (Hongkong, 2001)
infernal affairs ll*****-
Hvor originalen var én lang handlingsdrevet infiltreringsmission, fokuserer opfølgeren på personernes udvikling via en forhistorie. Sløret løftes for flere af de ubesvarede spørgsmål til den første film. Filmkunst af højeste karat i krimigenren. Infernal Affairs ll (Hongkong, 2003)
inugami***/--
Utraditionel japansk gyser om overtro og fordomme i et nutidigt landsbysamfund. Indeholder scener med blodskam og incest, samt beskrivelser af hvordan man producerer håndlavet papir. Inugami (Japan, 2001)
isle, the****--
Omkring en sø udlejer en kvinde små flydende hytter til lystfiskere. Hun involverer sig en dag med en mand, som er på flugt fra noget. Ekstremt provokerende drama fra Kim Ki-duk, der ligesom Bad Guy er næsten uden dialog.  The Isle (Sydkorea, 2000)
joint security area****/-
En skudveksling ved grænsen mellem Nord- og Sydkorea fører til to dødsfald. Alle forsøger at glemme episoden, men den officielle undersøger prøver at opklare, hvad der egentligt skete. Spændingsdrama fra Park Chan-wook. Joint Security Area (Sydkorea, 2000)
kino's journey lll: advarsel - farlige kurver****/-
Kino og motorcyklen Hermes møder en pige, som har overtaget en afdød magikers bolig. De kommer til et land, hvor folks liv er bøger. Sidst får de kost og logi af en sær familie med en kybernetisk hemmelighed. Drama, sci-fi og eventyr en masse. Kino's Journey lll: Advarsel - Farlige Kurver (Japan, 2003)
kino's journey lv: ikke uden reservation*****-
Mord og hævn, kærlighed og fred. Korrupte lande. Krig som sportskamp mellem to nabolande. Uskyldige ofre. Et besøg i et land med dårligt rygte. Alligevel livsglæde. Kinos sidste rejse ender her. Eller gør den? Kino's Journey lV: Ikke Uden Reservation (Japan, 2003)
mad fox, the**----
Japans mægtigste spåmand myrdes, og kampen om titlen som hans efterfølger kan begynde. En lærling, Yoshida, og spåmandens adoptivdatter, Sakaki, er forelsket i hinanden, men farer lurer lige om hjørnet. Japansk folkeovertro og eventyr.  The Mad Fox (Japan, 1962)
memento mori***---
To pigers indbyrdes forhold beskrives gennem en tredje pige, som ved et tilfælde falder over deres fælles dagbog. Den ene pige begår selvmord, og hendes ånd hærger en skole. 2. selvstændige del i rækken af koreanske pigeskolegysere. Memento Mori (Sydkorea, 1999)
min lange rejse***/--
For at opnå forsoning med sin døende søn, rejser en aldrende japansk fisker til Kina for at fuldføre et filmprojekt. Så let går det ikke. Tårepersende far-søn-drama af Zhang Yimou. Min Lange Rejse (Hongkong, Kina, Japan, 2005)
new police story****--
Politimanden Wing er endt som et fordrukkent vrag, efter hans gruppe af politifolk blev udryddet af terrorister. En ung politmand hjælper ham på fode, da de samme terrorister er på spil igen. Dramatisk Hongkong-action med Jackie Chan.  New Police Story (Hongkong, 2004)
nobody knows****/-
En mor og hendes fire børn flytter ind i en ny lejlighed, hvoraf nogen er smuglet ind i kufferter. En dag rejser moren sin vej og kommer ikke tilbage. 12-årige Akira bliver familiens overhoved. Prisbelønnet film med en tragisk historie. Nobody Knows (Japan, 2004)
president's last bang, the***---
Kontroversiel dramatisering af mordet på den koreanske præsident Park Chun-hee i 1979. Ikke mindst fordi instruktøren har valgt at lave filmen som en sort komedie. The President's Last Bang (Sydkorea, 2005)
red shoes, the**----
H.C. Andersens eventyr De Røde Sko har inspireret denne koreanske gyser, hvor en enlig mor finder et par lyserøde sko efterladt i et tog og tager dem med hjem. Det kommer hun til at fortryde bittert. For skoene viser sig at være forbandede. The Red Shoes (Sydkorea, 2005)
samaritan girl***/--
To veninder vil på en rejse til Europa. For at få råd til turen, prostituerer den ene sig selv. Hendes selvmord ender med, at den anden går i seng med de samme kunder, så hun kan føle sig tættere på den afdøde veninde. Chokerende drama. Samaritan Girl (Sydkorea, 2004)
scarlet letter, the**----
Erotisk thriller om en kriminalbetjent, som uden problemer jonglerer karriere, ægteskab og elskerinde - tror han da. For pludselig en dag begynder hans perfekte tilværelse at krakelere, og intet viser sig at være, som han troede. The Scarlet Letter (Sydkorea, 2004)
seven swords***---
Hongkong-veteranen Tsui Harks forsøg på at lave en wuxia-udgave af De Syv Samuraier komplet med ædle krigere, magiske sværd og andre bizarre våben. Seven Swords (Kina, Hongkong, Sydkorea, 2005)
south of the clouds**----
Xu tager sydpå til sin ungdomsby Yunnan, for at fundere over tilværelsen. Da han hjælper en luder økonomisk, bliver han i stedet anholdt og anbragt i en slags husarrest på sit hotelværelse. Karakterdrevent drama. South Of The Clouds (Kina, 2004)
strange circus***---
Den 12-årige Mitsuko oplever flere uhyggelige ting i sin barndom, som forfølger hende i hendes voksenliv. Hun inkorporerer barndommens erindringer i sit forfatterskab og opnår stor succes. Men er alt nu som hun husker det? Måske er fortiden en ganske anden. Strange Circus (Japan, 2005)
sympathy for lady vengeance****/-
Så er det blevet kvindernes tur til at tage hævn i tredje og sidste del af Park Chan-wooks tematiske trilogi, der tidligere har budt på mesterværkerne Sympathy For Mr. Vengeance og Oldboy. Sympathy For Lady Vengeance (Sydkorea, 2005)
sympathy for mr. vengeance****/-
Døvstumme Shin Ha-kyun kidnapper sin chefs søster for at skaffe penge til hans syge søster. Den plan går fuldstændigt i vasken i Park Chan-wooks kulsorte film. Sympathy For Mr. Vengeance (Sydkorea, 2002)
tale of two sisters, a****/-
To søstre, en ond stedmor og et hjemsøgt hus er hovedingredienserne i denne gribende gyser, hvor alt ikke er som det ser ud. A Tale Of Two Sisters (Sydkorea, 2003)
the bad sleep well****--
Det er ikke Hamlet, men det ligner. Akira Kurosawa leverer med The Bad Sleep Well en Shakespeare-agtig nutidsthriller om en mand, som gifter sig ind i en familie for at hævne sin fars død, men får moralske skrupler, da han forelsker sig i sin kone. The Bad Sleep Well (Japan, 1960)
tiger på spring, drage i skjul*****-
Mesterkrigeren Li Mu Bai og Yu Shu Lien drager ud for at skaffe et stjålent, magisk sværd tilbage. Ekvilibristiske wuxia-sværdkampe og tragiske kærlighedshistorier blandes i Ang Lees storslåede film med Chow Yun-Fat og Michelle Yeoh. Tiger På Spring, Drage I Skjul (Taiwan, Kina, Hongkong, 2000)
together***---
Xiaochun vokser op under fattige kår sammen med sin far. Alligevel er de to berømte i deres by, for sønnen er et geni på en violin, han har arvet fra sin afdøde mor. De tager til Beijing i håb om at finde en professionel underviser. Rørende far og søn-drama. Together (Kina, 2002)
tokyo godfathers*****-
Juleaften i Tokyo Godfathers ligger langt fra højtidstryghed. Følg den bortløbne teenager Miyuki, den fordrukne Gin og transvestitten Hana i et sprælsk animeret eventyr, med uforudsigelig spænding og dramatik. Af instruktøren bag Perfect Blue. Tokyo Godfathers (Japan, 2003)
tomme huse***/--
En ung mand strejfer omkring for at finde tomme huse. Han bryder ind og passer daglige gøremål, som boede han der selv. Stjæler ingenting. En dag flygter han med en voldsramt kvinde fra et af husene. Drama, romance og spøgelseshistorie.
 Tomme Huse (Sydkorea, 2004)
tropical malady *-----
Nogle soldater finder et lig på en mark og morer sig med at tage billeder af det. Lidt senere komer en nøgen mand langsomt gående ind i billedet. En romantisk historie om to mænd, som er meget gode venner. Hvad var det nu med den mystiske hule? Tropical Malady (Thailand, 2004)
twilight samurai, the*****-
Seibei, en fattig enkemand og underordnet samurai, passer sine to små døtre og sin gamle, senile mor. Hans tilværelse ændres efter mødet med en bardomsveninde og en duel med hendes eksmand. Socialrealistisk samurai-drama der har høstet filmpriser i flæng. The Twilight Samurai (Japan, 2002)
uninvited, the***---
Kangs livs tager en drastisk drejning, da han ser to døde børn ved sit spisebord. Han søger svar hos en ung kvinde, der synes at have overnaturlige evner. Begge har ar i sjælen efter en chokerende fortid. Snigende uhygge med et roligt fortælletempo. The Uninvited (Sydkorea, 2003)
wayward cloud, the*-----
En pornoskuespiller og en ung pige bliver kærester. Vandmeloner er udgangspunktet for et nydelsesrigt forhold. Et drama med vandmelonsex, fremmedgjorthed og angst for følelser, kombineret med musical-elementer. The Wayward Cloud (Thailand, 2005)
when the last sword is drawn****--
En vinteraften i 1899 er Saito hos lægen med sit barnebarn, og ser et billede af en samurai, Yoshimura. Saito mindes herefter en tid, hvor de var herreløse samuraier i hæren Shinsengumi. Et actiondrama med intense sværddueller. When The Last Sword Is Drawn (Japan, 2003)
whispering corridors***---
Et genfærd efter en tidligere elev hjemsøger en pigeskole. Men hvad var det helt præcist, der skete, da denne elev valgte at tage sit eget liv for ni år siden, og hvorfor er hun nu vendt tilbage? Lige dele mordgåde, gys og teenagedrama. Whispering Corridors (Sydkorea, 1998)
wishing stairs**----
Der opstår splid mellem bedste-veninderne Jin-sung og So-hee, da der udskrives konkurrence om plads på en balletskole. De vil begge vinde, koste hvad det må. Tredie film i den koreanske pigeskole-gyserserie. Wishing Stairs (Sydkorea, 2003)
world, the***---
Tao og Taisheng arbejder begge i forlystelsesparken The World i Beijing. Deres forhold har i dette drama nået det punkt, hvor de skal beslutte, om de vil blive sammen, eller om det er på tide at gå hver til sit. The World (Kina, 2004)
yoshiwara: the pleasure quarter***---
Jirozaemon har ikke held med kvinderne, da han har et stort modermærke på den ene kind. Kun pigen Tamazuru ønsker at opvarte ham, og snart har Jirozaemon forelsket sig dybt i hende. Men hun ser ham kun som en pengemaskine. Intrigant drama. Yoshiwara: The Pleasure Quarter (Japan, 1960)