Eiga

start 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
type realfilm anime
land hongkong japan kina
sydkorea thailand andre
genre action drama eventyr
gyser komedie romance
sci-fi thriller
snit
* * * * * *
søg i
sorter

ab-normal beauty***---
Da teenagepigen Jin fotograferer offeret i en trafikulykke, bliver hun besat af morbide motiver. Helt galt går det da hun forfølges af en ligesindet, der fører interessen for lemlæstelse ud i virkeligheden. Drama/gyser fra Oxide Pang. Ab-normal Beauty (Hongkong, 2004)
bunshinsaba*/----
Samtlige elementer er på plads: en hjemsøgt skole, langhårede spøgelsespiger og en tragisk forhistorie. Lægger sig i sporet på øvrige pigeskole-gysere, og er den tredje film fra den koreanske gyser-instruktør Ahn Byung-ki (Phone, 2002). Bunshinsaba (Sydkorea, 2004)
doll master, the*/----
Et skummelt hus med utallige dukker, der ser lidt for livagtige ud. En håndfuld tåbelige gæster og en mystisk morder. Gyser i gammel 50'er-stil. The Doll Master (Sydkorea, 2004)
em embalming***---
Balsamisten Miyako finder en nål i et selvmordsoffer, og tror der i stedet er sket et mord. Da kroppens hoved forsvinder, begiver hun sig ind i en undergrund med høstarbejde af menneskelige organer. Gys og spænding baseret på en roman af Saki Amemiya. EM Embalming (Japan, 1999)
eye 2, the**----
Efter et mislykket selvmordsforsøg ender Joey med evnen til at se spøgelser. Og måske er der en sammenhæng med det barn, hun snart skal føde? Selvstændig efterfølger til gysersuccesen af Pang-brødrene. The Eye 2 (Hongkong, Thailand, 2004)
eye, the***/--
Mun har været blind næsten hele sit liv, men med en eksperimentel operation får hun synet tilbage. Hun kommer dog til at se væsentligt mere, end hun burde: de døde går i blandt hende. Snigende gyser fra Pang-brødrene. The Eye (Hongkong / Thailand, 2002)
face***---
Resterne af et lig er blevet fundet i en sø, men kun knoglerne er tilbage. Eneste metode til at identificere personen, er en genopbygning af kraniet. Lige dele vanlige, asiatiske gyserelementer og mere moderne mordefterforskning. Face (Sydkorea, 2004)
forbandelsen ll: the grudge fortsætter***---
Gyser-skuespilleren Kyoko medvirker i et tv-program om det forbandede hus. Kort efter begynder alle fra produktionsholdet at dø som fluer. Forbandelsen fortsætter i denne fjerde Ju-On-film fra Takashi Shimizu. Forbandelsen ll: The Grudge Fortsætter (Japan, 2003)
forbandelsen: the grudge**/---
Et spøgelseshus med en forbandelse, som rammer alle der kommer i kontakt med det, og dermed fortsætter forbandelsen. Endnu en genindspilning af den originale Ju-On. Forbandelsen: The Grudge (Japan, 2003)
inugami***/--
Utraditionel japansk gyser om overtro og fordomme i et nutidigt landsbysamfund. Indeholder scener med blodskam og incest, samt beskrivelser af hvordan man producerer håndlavet papir. Inugami (Japan, 2001)
ju-on**----
Kimen til hele Ju-On serien blev lagt med denne film, som instruktøren Takashi Shimizu oprindeligt lavede til det japanske videomarked. Lidet anede han, hvad han dermed satte i gang. Ju-On (Japan, 2000)
ju-on 2**----
Den oprindelige Ju-On blev en uventet succes i Japan, og lige i hælene på den fulgte denne toer. Har man ikke set den første film, er der ingen grund til bekymring. Hovedparten af den gentages nemlig i del to. Ju-On 2 (Japan, 2000)
memento mori***---
To pigers indbyrdes forhold beskrives gennem en tredje pige, som ved et tilfælde falder over deres fælles dagbog. Den ene pige begår selvmord, og hendes ånd hærger en skole. 2. selvstændige del i rækken af koreanske pigeskolegysere. Memento Mori (Sydkorea, 1999)
mistet opkald****--
Den unge pige Yumi oplever, at hendes venner dør på mystisk og makaber vis. Det eneste spor er, at ofrene fik en voicemail fra sig selv, inden de døde. Effektfyldt mobiltelefon-gyser fra den voldsforherligende instruktør Takashi Miike. Mistet Opkald (Japan, 2003)
nightmare*/----
Seks gamle skolevenner plages af mindet om et selvmord i blandt dem, og nu er den døde pige måske vendt tilbage for at hjemsøge dem. Typisk ungdomsgyser blandet med J-horror. Nightmare (Sydkorea, 2000)
phone***/--
Piger med langt hår, dårligt fungerende elevatorer, uhyggelige syner i spejle, hår der kommer ud af vandhaner og så videre. Alt sammen i Phone. En Nokia-udgave af Ring eller helt sin egen? Indeholder den mest uhyggelige film-unge siden Tegnet (1976). Phone (Sydkorea, 2002)
r-point***/--
Ni soldater leder efter en forsvunden deling i Vietnam, 1972. Her plages de af underlige lyde i natten, mystiske inskriptioner på sten, og mærkelige syner. En gammel, forfalden bygning bliver deres hovedkvarter. Angstfuld krigsgyser. R-Point (Sydkorea, 2004)
rahtree: flower of the night****--
Rigmandssøn forfører fattig pige som led i et væddemål. Pigen bliver gravid, men hans forældre betaler for en abort. Det går galt og pigen forbløder til døde. Hun spøger nu i en boligblok. Eksorcist-parodi og overnaturlig kærlighedshistorie. Rahtree: Flower Of The Night (Thailand, 2003)
red shoes, the**----
H.C. Andersens eventyr De Røde Sko har inspireret denne koreanske gyser, hvor en enlig mor finder et par lyserøde sko efterladt i et tog og tager dem med hjem. Det kommer hun til at fortryde bittert. For skoene viser sig at være forbandede. The Red Shoes (Sydkorea, 2005)
ring****/-
Journalisten Reiko jagter forklaringen på en række uforklarlige dødsfald. Tilsyneladende har de alle set et mystisk videobånd, så nu går jagten på båndet og dets oprindelse. Gyser-milepæl fra Hideo Nakata der begyndte hele J-horror-bølgen. Ring (Japan, 1998)
schoolday of the dead*-----
En piges selvmord på en japansk skole relateres til en tragisk kærlighedshistorie, der udspillede sig for 80 år siden. Veninden Machiko får lov til at opføre et teaterstykke, men hendes veninder dræbes under prøveforløbet. Mordgåde uden zombier. Schoolday Of The Dead (Japan, 2000)
story of ricky****--
Ricky skal afsone en straf på ti år i et velbevogtet fængsel. Med overnaturlige kræfter lægger han sig hurtigt ud med både fanger og vogtere, for samtidig at beskytte de svage fanger. Manga-baseret splatterkomedie med voldelige tendenser.  Story Of Ricky (Hongkong / Japan, 1991)
tale of two sisters, a****/-
To søstre, en ond stedmor og et hjemsøgt hus er hovedingredienserne i denne gribende gyser, hvor alt ikke er som det ser ud. A Tale Of Two Sisters (Sydkorea, 2003)
three***---
Gyserantologi bestående af tre film fra forskellige lande, lavet af fremtrædende instruktører som Kim Jee-woon og Nonzee Nimibutr. Three (Sydkorea, Hongkong, Thailand, 2002)
three... extremes****--
Gyserantologi bestående af tre film fra forskellige lande, lavet af fremtrædende instruktører som Takashi Miike og Park Chan-wook. Three... Extremes (Japan, Hongkong, Sydkorea , 2004)
tokyo psycho*-----
Yumiko modtager en dag brevet ”I know you were born to marry me!”. Under en skolegenforening modtager hun en mystisk pakke. Gradvist tegner sig et fortrængt minde. Baseret på en sand historie, og lavet af manden bag gysersuccesen Tomie. Tokyo Psycho (Japan, 2004)
uninvited, the***---
Kangs livs tager en drastisk drejning, da han ser to døde børn ved sit spisebord. Han søger svar hos en ung kvinde, der synes at have overnaturlige evner. Begge har ar i sjælen efter en chokerende fortid. Snigende uhygge med et roligt fortælletempo. The Uninvited (Sydkorea, 2003)
whispering corridors***---
Et genfærd efter en tidligere elev hjemsøger en pigeskole. Men hvad var det helt præcist, der skete, da denne elev valgte at tage sit eget liv for ni år siden, og hvorfor er hun nu vendt tilbage? Lige dele mordgåde, gys og teenagedrama. Whispering Corridors (Sydkorea, 1998)
wishing stairs**----
Der opstår splid mellem bedste-veninderne Jin-sung og So-hee, da der udskrives konkurrence om plads på en balletskole. De vil begge vinde, koste hvad det må. Tredie film i den koreanske pigeskole-gyserserie. Wishing Stairs (Sydkorea, 2003)