Eiga

start 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
type realfilm anime
land hongkong japan kina
sydkorea thailand andre
genre action drama eventyr
gyser komedie romance
sci-fi thriller
snit
* * * * * *
søg i
sorter

.hack//legend of the twilight: a new world****--
Søskendeparret Shugo og Rena vinder rettigheden til at spille som to legendariske figurer i den virtuelle verden The World. Del af det ambitiøse og omfattende Dot Hack-univers. .hack//Legend Of The Twilight: A New World (Vol. 1) (Japan, 2003)
20 30 40***---
20-årige Jie vil prøve lykken som sangerinde i Taiwans hovedstad. 30-årige Xiang jonglerer mellem flere forhold på én gang. 40-årige Lily må ud på datingmarkedet efter skilsmisse. Romantisk komedie rettet mod et kvindeligt publikum. 20 30 40 (Taiwan, Hongkong, Japan, 2004)
akira*****/
Drengen Tetsuo bortføres og udsættes for eksperimenter, der giver ham superkræfter. Snart står Tokyo overfor destruktion af en ufattelig dimension. Katsuhiro Ôtomos succesrige og skelsættende anime over egen manga. Akira (Japan, 1988)
appleseed**----
Er der plads til mennesker i en perfekt verden? Er en verden perfekt uden mennesker? Det får soldaten Deunan og kyborgen Briareos indflydelse på i dennedirekte-til-video udgave af Masamune Shirows manga. Appleseed (Japan, 1988)
appleseed***---
I en perfekt fremtidsverden styret af følelseskolde maskiner er alt måske alligevel ikke helt perfekt. Actionpræget computeranimeret tegnefilm baseret på Masamune Shirows manga.
 Appleseed (Japan, 2004)
audition***/--
Efter at have mistet sin kone arrangerer tv-producereren Aoyama en falsk prøvefilmning, for at finde en ny kæreste. Yamazaki er ved første øjekast den perfekte kandidat, men virkeligheden er en helt anden. Thriller fra Takashi Miike. Audition (Japan, 1999)
avalon****--
Da Ash hører om muligheden for at spille på et højere og mere realistisk niveau i den virtuelle verden Avalon, tøver hun ikke med at jagte dette. Men hvad er nu virtuelt og hvad er virkelighed? Filosofisk sci-fi thriller af Mamoru Oshii. Avalon (Japan / Polen, 2001)
azumi****/-
Forældreløse Azumi er blevet opdraget til snigmorder, og sendes nu på mission sammen med hendes kolleger. Målet er en række generaler, med hver deres private hær. Det bliver ét langt blodbad, som kun få af dem vil overleve. Azumi (Japan, 2003)
battle royale ll: requiem**/---
Endnu en gruppe umulige børn gives den ultimative straf af de voksne. De sendes i krig på en fjern ø, hvorfra kun et fåtal af dem vil vende hjem med livet i behold. Provokerende samfundskritik af Kinji Fukasaku - den sidste film han nåede at lave. Battle Royale ll: Requiem (Japan, 2003)
beautiful dreamer****--
Ataru, Lum og vennerne forbereder den store skolefest. Men noget er helt galt. Det er som om de lever i en evigt gentagende drømmeverden. Komisk og tankevækkende filmatisering af Urusei Yatsura-serien begået af Mamoru Oshii. Beautiful Dreamer (Japan, 1984)
big bang love, juvenile a****--
Den unge Jun slår en mand ihjel og ender i fængsel. Her udvikler han et sært venskab med den langt mere aggressive og rebelske Shiro. En dag findes Jun siddende over Shiros lig. Jun tilstår, men er det virkelig ham, der har dræbt sin bedste ven? Big Bang Love, Juvenile A  (Japan, 2006)
blister***/--
Yuji jagter den vigtigste mangel i sin actionfigur-samling: Hell Banker. Den halvgale samler og hans omgivelser må dog gå grueligt meget igennem, før han finder dét, der virkelig mangler. Dramakomedie om otaku-fænomenet. Blister (Japan, 2000)
blood and bones**----
Shunpei møder en koreansk kvinde og gifter sig med hende. Ægteskabet er voldeligt og ulykkeligt. Shunpei forlader ind imellem familien uden grund, for så at vende tilbage og terrorisere alt og alle. En film om tragedier og ulykker. Blood And Bones (Japan, 2004)
bloody spear at mt. fuji, a***---
Middelalderlig road movie til fods, som udspiller sig på vejene omkring bjerget Mount Fuji. Her færdes en ulig gruppe mennesker, der alle har hver deres grunde til at være på farten. Atypisk samurai-film med godmodig humor, brutalitet og tragedie. A Bloody Spear At Mt. Fuji (Japan, 1955)
brother*****-
Gangsteren Yamamoto udstødes af sin Yakuza-familie, og opsøger sin pusher-bror i USA. Med begrænset engelsk udrydder Yamamoto brorens bagmænd, og overtager en Chicago-bandes hovedkvarter. Barsk og sorthumoristisk gangsterfilm af Takeshi Kitano. Brother (Japan, 2000)
bullet ballet****--
Japansk forretningsmand indleder jagten på en pistol af samme mærke, som hans kæreste har begået med, og for at finde et svar på, hvorfor det kom så vidt. Instruktøren af Tetsuo byder på et mareridtsagtig drama med uventede drejninger. Bullet Ballet (Japan, 1998)
casshan: robot hunter***---
Tetsuya ofrer sin menneskelighed for at hævne sine forældres død samt sikre menneskehedens fremtid. Fire afsnit med en "helten redder pigen og verden ved opofrelse"-handling. Eksistentialistisk appetitvækker til sci-fi-filmen Casshern. Casshan: Robot Hunter (Japan, 1993)
casshern****--
Halvtreds års krigsførsel har opdelt Jorden mellem to modstridende alliancer. Kemisk, biologisk og årelang atomkrig har forurenet en udtømt civilisation. Visuelt innoverende sci-fi-epos i et tidløst fascinerende univers. Casshern (Japan, 2004)
darkside blues***---
Cyberpunk møder den gotiske gyser i denne japanske anime om en fremtid, hvor 90 procent af verden ejes af den samme virksomhed. En mystisk ung mand ved navn Darkside hjælper beboerne i de frie sidste 10 procent. Darkside Blues (Japan, 1994)
det levende slot****--
Sophie arbejder i en hattebutik, og reddes en dag af en ung troldmand, der er på flugt fra en heks midt i en krig mellem to kongeriger. Studio Ghibli og Hayao Miyazaki er igen gået sammen om at skabe et fantastisk eventyr for børn, unge og voksne. Det Levende Slot (Japan, 2004)
drunken angel***---
Socialrealistisk beretning fra efterkrigstidens Japan om venskabet mellem en fordrukken læge og en turberkuløs gangster. Samtidig begyndelsen på det frugtbare samarbejde mellem Akira Kurosawa og Toshiro Mifune. Drunken Angel (Japan, 1948)
em embalming***---
Balsamisten Miyako finder en nål i et selvmordsoffer, og tror der i stedet er sket et mord. Da kroppens hoved forsvinder, begiver hun sig ind i en undergrund med høstarbejde af menneskelige organer. Gys og spænding baseret på en roman af Saki Amemiya. EM Embalming (Japan, 1999)
final fantasy: unlimited (phase 1)*/----
Tv-serie om to børns jagt på deres forsvundne forældre igennem mystiske verdener. Sammenhængen med den traditionsrige Final Fantasy-spilserie er mere af navn end reelt indhold. Final Fantasy: Unlimited (Phase 1) (Japan, 2001)
forbandelsen ll: the grudge fortsætter***---
Gyser-skuespilleren Kyoko medvirker i et tv-program om det forbandede hus. Kort efter begynder alle fra produktionsholdet at dø som fluer. Forbandelsen fortsætter i denne fjerde Ju-On-film fra Takashi Shimizu. Forbandelsen ll: The Grudge Fortsætter (Japan, 2003)
forbandelsen: the grudge**/---
Et spøgelseshus med en forbandelse, som rammer alle der kommer i kontakt med det, og dermed fortsætter forbandelsen. Endnu en genindspilning af den originale Ju-On. Forbandelsen: The Grudge (Japan, 2003)
full metal alchemist: the curse*****-
Brødrene Edward og Alphonse forsøger med alkymi at genoplive deres mor, men forvandler i stedet Alphonse til en levende rustning. Nu drager de ud for at lære mere om alkymiens kunst i denne friske eventyrserie. Fullmetal Alchemist: The Curse (Vol. 1) (Japan, 2003)
g@me.***---
Reklamemanden Shunsuke føler sig kuet af sin chef, og planlægger sammen med dennes steddatter at pengeafpresse og knække faren. En forretningskappestrid, kidnapningsthriller og seriøs kupfilm med et psykologisk spil, hvor alle overlister hinanden. g@me. (Japan, 2003)
ghost in the shell*****/
Major Motoko Kusanagi er på jagt efter hackeren The Puppetmaster, men ender i stedet med eksistentialistiske spørgsmål om liv og mennesker. Filosofisk blanding af action og science fiction i skelsættende filmatisering af klassisk manga. Ghost In The Shell (Japan, 1995)
ghost in the shell 2: innocence****/-
Siden Kusanagis forsvinden er det op til Batou og Togusa at føre Sektion 9's antiterrorenhed videre. Afdæmpet fortsættelse af Mamoru Oshii og Masamune Shirow til den skelsættende anime. Ghost In The Shell 2: Innocence (Japan, 2004)
go****--
Den unge mand Sugihara søger sin egen identitet. Han er halvt koreaner, født og opvokset i Japan, og bliver for alvor bevidst om sine rødder, da han møder pigen Sakurai. Tør han røbe sin baggrund? Romantisk drama med skør komik. GO (Japan, 2001)
great yokai war, the***/--
Drengen Tadashi transporteres til en magisk eventyrverden, hvor han sammen med godsindede, mytologiske skabninger må kæmpe mod det onde. Børneorienteret fantasy fra Takashi Miike. The Great Yokai War (Japan, 2005)
gungrave: beyond the grave****--
Med to tvillingepistoler og drevet af hævn, er Brandon Heat vendt tilbage fra graven. Han brænder efter at forkrøble sin gamle arbejdsgiver, mafiasyndikatet Millennion. En historie om venskab, drømme, tragedier og hævn. Baseret på et PlayStation 2-spil. Gungrave: Beyond The Grave (Vol. 1) (Japan, 2003)
hana & alice***---
Slyngveninderne Hana og Alice er så småt ved at blive voksne, og må ud over hverdagsproblemer også tackle, at de forelsker sig i den samme fyr i denne lange, realistiske dramakomedie. Hana & Alice (Japan, 2004)
heaven & hell*****-
Akira Kurosawa-krimi baseret på en af Ed McBains Station 87-romaner og omplantet til japanske forhold. En rigmand bringes i et moralsk dilemma, da en kidnapper tager det forkerte barn, men stadig vil have udbetalt løsepenge. Heaven & Hell (Japan, 1963)
hero*****-
Kongen af Qin prøver med hård hånd at erobre de seks andre kongedømmer i Kina, og hyrer derfor en navneløs kriger til at dræbe de lejemordere, der vil stoppe ham. Visuelt overdådig wuxia-action med Jet Li og Ziyi Zhang. Hero (Japan, 2002)
inugami***/--
Utraditionel japansk gyser om overtro og fordomme i et nutidigt landsbysamfund. Indeholder scener med blodskam og incest, samt beskrivelser af hvordan man producerer håndlavet papir. Inugami (Japan, 2001)
ju-on**----
Kimen til hele Ju-On serien blev lagt med denne film, som instruktøren Takashi Shimizu oprindeligt lavede til det japanske videomarked. Lidet anede han, hvad han dermed satte i gang. Ju-On (Japan, 2000)
ju-on 2**----
Den oprindelige Ju-On blev en uventet succes i Japan, og lige i hælene på den fulgte denne toer. Har man ikke set den første film, er der ingen grund til bekymring. Hovedparten af den gentages nemlig i del to. Ju-On 2 (Japan, 2000)
kino's journey l: den stilfærdige eventyrer****/-
Kino og den talende motorcykel Hermes rejser fra land til land, og oplever andre kulturer. De mærkelige ting de oplever fører til samtaler, hvor de to bliver klogere på deres omgivelser og måske dem selv. Kino's Journey l: Den Stilfærdige Eventyrer (Japan, 2003)
kino's journey ll: emerging lanes***/--
Kino kører over togspor med sin gode ven, motorcyklen Hermes, og fortæller rejsehistorier til evigt arbejdende sporfolk. Hun kommer til et kongerige, hvor folks samfundsstatus bedømmes ud fra dueller i et colosseum. Mere action end tidligere. Kino's Journey ll: Emerging Lanes (Japan, 2003)
kino's journey lll: advarsel - farlige kurver****/-
Kino og motorcyklen Hermes møder en pige, som har overtaget en afdød magikers bolig. De kommer til et land, hvor folks liv er bøger. Sidst får de kost og logi af en sær familie med en kybernetisk hemmelighed. Drama, sci-fi og eventyr en masse. Kino's Journey lll: Advarsel - Farlige Kurver (Japan, 2003)
kino's journey lv: ikke uden reservation*****-
Mord og hævn, kærlighed og fred. Korrupte lande. Krig som sportskamp mellem to nabolande. Uskyldige ofre. Et besøg i et land med dårligt rygte. Alligevel livsglæde. Kinos sidste rejse ender her. Eller gør den? Kino's Journey lV: Ikke Uden Reservation (Japan, 2003)
mad fox, the**----
Japans mægtigste spåmand myrdes, og kampen om titlen som hans efterfølger kan begynde. En lærling, Yoshida, og spåmandens adoptivdatter, Sakaki, er forelsket i hinanden, men farer lurer lige om hjørnet. Japansk folkeovertro og eventyr.  The Mad Fox (Japan, 1962)
memories****/-
Antologi bestående af tre korte tegnefilm baseret på mangaer fra Akira-skaberen Katsuhiro Ôtomo. Består af det drømmende sci-fi-eventyr Magnetic Rose, den komiske Godzilla-parodi Stink Bomb samt den kunstneriske Cannon Fodder instrueret af mesteren selv. Memories (Japan, 1995)
min lange rejse***/--
For at opnå forsoning med sin døende søn, rejser en aldrende japansk fisker til Kina for at fuldføre et filmprojekt. Så let går det ikke. Tårepersende far-søn-drama af Zhang Yimou. Min Lange Rejse (Hongkong, Kina, Japan, 2005)
mistet opkald****--
Den unge pige Yumi oplever, at hendes venner dør på mystisk og makaber vis. Det eneste spor er, at ofrene fik en voicemail fra sig selv, inden de døde. Effektfyldt mobiltelefon-gyser fra den voldsforherligende instruktør Takashi Miike. Mistet Opkald (Japan, 2003)
nadia fra de mystiske have**----
Den mystiske Atlantis-pige Nadia og opfinderdrengen Jean kæmper mod ondsindede og klodsede skurke i filmudgaven af tv-serien med samme navn. Nadia Fra De Mystiske Have (Japan, 1991)
nin×nin ninja hattori-kun the movie*****-
Ninjaen Hattori er blandt de sidste af sin art i en moderne tidsalder. Enkelt set "Tarzan møder civilisationen, og ensom dreng får en oplevelse ud over det normale". Baseret på en manga af Fujiko Fuji. Stilfuld action og komik. NIN×NIN Ninja Hattori-kun The Movie (Japan, 2004)
nobody knows****/-
En mor og hendes fire børn flytter ind i en ny lejlighed, hvoraf nogen er smuglet ind i kufferter. En dag rejser moren sin vej og kommer ikke tilbage. 12-årige Akira bliver familiens overhoved. Prisbelønnet film med en tragisk historie. Nobody Knows (Japan, 2004)
princess blade, the***/--
Den iskolde lejemorder Yuki desseterer fra sin klan, og afventer det uundgåelige opgør, mens hun forelsker sig i en mystisk tankpasser. Romance er der dog kun plads til i pauserne mellem de hæsblæsende sværddueller. The Princess Blade (Japan, 2001)
rahxephon: orchestration 1: threshold****--
Året er 2012, en krig mellem indbyggerne i Tokyo og en mystisk organisation kaldet Mu er i gang. Midt i kampen ender gymnasieeleven Ayato med at styre en kamprobot. Traditionel mecha-serie. RahXephon: Orchestration 1: Threshold (Japan, 2002)
ring****/-
Journalisten Reiko jagter forklaringen på en række uforklarlige dødsfald. Tilsyneladende har de alle set et mystisk videobånd, så nu går jagten på båndet og dets oprindelse. Gyser-milepæl fra Hideo Nakata der begyndte hele J-horror-bølgen. Ring (Japan, 1998)
schoolday of the dead*-----
En piges selvmord på en japansk skole relateres til en tragisk kærlighedshistorie, der udspillede sig for 80 år siden. Veninden Machiko får lov til at opføre et teaterstykke, men hendes veninder dræbes under prøveforløbet. Mordgåde uden zombier. Schoolday Of The Dead (Japan, 2000)
shinobi: heart under blade***/--
Efter flere hundrede års krig med tragedier og hævn, har en shogun forenet Japan i 1614. To ninja-turtelduer fra hver sin klan beslutter at mødes i smug. Eksistentialistisk ninjafilm med action, romance og intriger a la X-Men og Azumi. Shinobi: Heart Under Blade (Japan, 2005)
sky high***---
Mina myrdes og gives af højere magter 12 dage til at beslutte hvilket af tre dødsriger, hun vil i. Mens Mina vandrer omkring på Jorden, usynlig for andre, efterforsker detektivkæresten hendes og andres lignende død. Fantasifuld seriemorderjagt. Sky High (Japan, 2003)
steamboy****--
Katsuhiro Ôtomo, skaberen af klassikeren Akira, står for 126-minutters flyvske og medrivende scenerier med hektisk 3d-kamerapanorering og digitalt flydende 2d-celleanimation. Følg drengen Rei på en farefuld færd med mange actionsekvenser. Steamboy (Japan, 2004)
story of ricky****--
Ricky skal afsone en straf på ti år i et velbevogtet fængsel. Med overnaturlige kræfter lægger han sig hurtigt ud med både fanger og vogtere, for samtidig at beskytte de svage fanger. Manga-baseret splatterkomedie med voldelige tendenser.  Story Of Ricky (Hongkong / Japan, 1991)
strange circus***---
Den 12-årige Mitsuko oplever flere uhyggelige ting i sin barndom, som forfølger hende i hendes voksenliv. Hun inkorporerer barndommens erindringer i sit forfatterskab og opnår stor succes. Men er alt nu som hun husker det? Måske er fortiden en ganske anden. Strange Circus (Japan, 2005)
the bad sleep well****--
Det er ikke Hamlet, men det ligner. Akira Kurosawa leverer med The Bad Sleep Well en Shakespeare-agtig nutidsthriller om en mand, som gifter sig ind i en familie for at hævne sin fars død, men får moralske skrupler, da han forelsker sig i sin kone. The Bad Sleep Well (Japan, 1960)
three... extremes****--
Gyserantologi bestående af tre film fra forskellige lande, lavet af fremtrædende instruktører som Takashi Miike og Park Chan-wook. Three... Extremes (Japan, Hongkong, Sydkorea , 2004)
tokyo godfathers*****-
Juleaften i Tokyo Godfathers ligger langt fra højtidstryghed. Følg den bortløbne teenager Miyuki, den fordrukne Gin og transvestitten Hana i et sprælsk animeret eventyr, med uforudsigelig spænding og dramatik. Af instruktøren bag Perfect Blue. Tokyo Godfathers (Japan, 2003)
tokyo psycho*-----
Yumiko modtager en dag brevet ”I know you were born to marry me!”. Under en skolegenforening modtager hun en mystisk pakke. Gradvist tegner sig et fortrængt minde. Baseret på en sand historie, og lavet af manden bag gysersuccesen Tomie. Tokyo Psycho (Japan, 2004)
twilight samurai, the*****-
Seibei, en fattig enkemand og underordnet samurai, passer sine to små døtre og sin gamle, senile mor. Hans tilværelse ændres efter mødet med en bardomsveninde og en duel med hendes eksmand. Socialrealistisk samurai-drama der har høstet filmpriser i flæng. The Twilight Samurai (Japan, 2002)
versus****--
To undvegne fanger kæmper sig igennem skov, så en gruppe gangstere kan køre dem i sikkerhed. Den ene fange ikke bryder sig om, at forbryderne har kidnappet en uskyldig pige. Overnaturlig zombie-action med stilistiske og blodige kampscener. Versus (Japan, 2000)
when the last sword is drawn****--
En vinteraften i 1899 er Saito hos lægen med sit barnebarn, og ser et billede af en samurai, Yoshimura. Saito mindes herefter en tid, hvor de var herreløse samuraier i hæren Shinsengumi. Et actiondrama med intense sværddueller. When The Last Sword Is Drawn (Japan, 2003)
yoshiwara: the pleasure quarter***---
Jirozaemon har ikke held med kvinderne, da han har et stort modermærke på den ene kind. Kun pigen Tamazuru ønsker at opvarte ham, og snart har Jirozaemon forelsket sig dybt i hende. Men hun ser ham kun som en pengemaskine. Intrigant drama. Yoshiwara: The Pleasure Quarter (Japan, 1960)
yu-gi-oh!: det vildeste kort**----
Drengen Yugi er bidt af kortspillet Duel Monsters, og får snart sine venner med på dillen. De bliver så gode, at de inviteres til den største turnering, hvor de også skal redde Yugis bedstefar. Typisk japansk børneserie med tilhørende livsnødvendigt merchandise. Yu-Gi-Oh!: Det Vildeste Kort (Vol. 1) (Japan, 2000)