Eiga

start 0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
type realfilm anime
land hongkong japan kina
sydkorea thailand andre
genre action drama eventyr
gyser komedie romance
sci-fi thriller
snit
* * * * * *
søg i
sorter

2009 lost memories***/--
En lille ændring i historien, og Korea eksisterer ikke længere som selvstændig nation. Agenten Sakamoto mistænker langsomt det japanske overstyre, og snart bliver han jagtet af sine egne. Hæsblæsende actionfilm med et anderledes twist. 2009 Lost Memories (Sydkorea, 2002)
arahan****--
Den kiksede betjent Sang-hwan forelsker sig i den smukke kampkunstner Eui-jin, og rodes således ind i et opgør mellem De 7 Mestre. Falde på halen-komedie blandes med ekstravagante kampscener. Arahan (Sydkorea, 2003)
bad guy***---
En småforbryder får øje på en smuk, kvindelig studerende på gaden, og beslutter sig for at smadre hendes trygge tilværelse og lokke hende ud i et liv med prostitution. Provokerende drama fra Kim Ki-duk. Bad Guy (Sydkorea, 2002)
bittersweet life, a****--
A Tale Of Two Sisters-instruktøren Kim Jee-woon kaster sig over hævn-genren med denne fortælling om en gangster, der må betale prisen for at have skånet en ung kvindes liv mod sin chefs ordre. Han svarer igen med de eneste midler, han kender. A Bittersweet Life (Sydkorea, 2005)
bow, the**----
Den uhyre produktive koreanske instruktør Kim Ki-duk er igen stukket til søs med denne beretning om en ældre mand og hans kommende teenagebrud, der lever i fred og idyl ombord på en fiskekutter, indtil en ung mand kommer forbi. The Bow (Sydkorea, 2005)
brotherhood of war - taegukgi***/--
To brødre venter sig en lys fremtid efter 2. Verdenskrigs afslutning og Koreas selvstændighed i 1950. Men Koreakrigen bryder ud, og begge indrulleres i den sydkoreanske hær. Her møder de brutalitet og umenneskelighed. Koreas svar på Saving Private Ryan. Brotherhood Of War - Taegukgi (Sydkorea, 2004)
bunshinsaba*/----
Samtlige elementer er på plads: en hjemsøgt skole, langhårede spøgelsespiger og en tragisk forhistorie. Lægger sig i sporet på øvrige pigeskole-gysere, og er den tredje film fra den koreanske gyser-instruktør Ahn Byung-ki (Phone, 2002). Bunshinsaba (Sydkorea, 2004)
coast guard, the**/---
Soldaten Kang er sat til at bevogte en del af den sydkoreanske kyststrækning. Efter solnedgang skal alle på stranden betragtes som nordkoreanske spioner, der skal skydes. Også et fordrukkent kærestepar. Drama om skyldfølelse. The Coast Guard (Sydkorea, 2002)
doll master, the*/----
Et skummelt hus med utallige dukker, der ser lidt for livagtige ud. En håndfuld tåbelige gæster og en mystisk morder. Gyser i gammel 50'er-stil. The Doll Master (Sydkorea, 2004)
face***---
Resterne af et lig er blevet fundet i en sø, men kun knoglerne er tilbage. Eneste metode til at identificere personen, er en genopbygning af kraniet. Lige dele vanlige, asiatiske gyserelementer og mere moderne mordefterforskning. Face (Sydkorea, 2004)
farlige forbindelser****--
Adelskvinden Lady Cho erfarer, at hendes mand har anskaffet sig en 16-årig pige som ny konkubine. Hun beder sin fætter om at tage pigens mødom og gøre hende gravid, så hendes mand ikke får fornøjelsen. Drama om forførelse og hævn. Farlige Forbindelser (Sydkorea, 2003)
forår, sommer, efterår, vinter... og forår****/-
Hver årstid svarer til en livsfase i en ung munkelærlings liv. Han bor sammen med en ældre munk i en flydende pavillon, midt i en sø. En pige dukker op og forvirrer lærlingen. Romantisk drama om forelskelse, jalousi, had og sorg. Forår, Sommer, Efterår, Vinter... Og Forår (Sydkorea, 2003)
friend****--
Fire drenge bliver venner, trods deres vidt forskellige baggrunde. Som voksne havner nogen på hver sin side i en blodig bandekrig med de andre venner som magtesløse tilskuere. Et actiondrama udspillet i 70-80’ernes Sydkorea.  Friend (Sydkorea, 2001)
git: a feather****--
Stilfærdigt, romantisk drama om en filminstruktør, der rejser til en lille ø for at overholde en ti år gammel aftale med sin ekskæreste. Mens han venter, opstår der et spirende venskab mellem ham og den unge pige, som bestyrer hans hotel. Git: A Feather (Sydkorea, 2004)
isle, the****--
Omkring en sø udlejer en kvinde små flydende hytter til lystfiskere. Hun involverer sig en dag med en mand, som er på flugt fra noget. Ekstremt provokerende drama fra Kim Ki-duk, der ligesom Bad Guy er næsten uden dialog.  The Isle (Sydkorea, 2000)
joint security area****/-
En skudveksling ved grænsen mellem Nord- og Sydkorea fører til to dødsfald. Alle forsøger at glemme episoden, men den officielle undersøger prøver at opklare, hvad der egentligt skete. Spændingsdrama fra Park Chan-wook. Joint Security Area (Sydkorea, 2000)
legend of the evil lake, the***---
En konge dræber en ond troldmand, hvis ånd fanges i en sø. Tusind år senere regeres riget af en dronning. Ånden er løs, og har besat generalen Biharangs kæreste. Spækket med intriger, drama, action, gys, trolddom, blod og romantik. The Legend Of The Evil Lake (Sydkorea, 2003)
man from nowhere, the------
 The Man From Nowhere (Sydkorea, 2010)
memento mori***---
To pigers indbyrdes forhold beskrives gennem en tredje pige, som ved et tilfælde falder over deres fælles dagbog. Den ene pige begår selvmord, og hendes ånd hærger en skole. 2. selvstændige del i rækken af koreanske pigeskolegysere. Memento Mori (Sydkorea, 1999)
memories of murder*****-
Mellem 1986 og 1991 blev ti kvinder myrdet og voldtaget i en af Sydkoreas landprovinser. To, lokale politimænd og en efterforsker fra Seoul sættes på opklaringen. Seriemorderfilm med politibrutalitet og skæve drejninger. Baseret på en sand historie. Memories Of Murder (Sydkorea, 2003)
musa the warrior****--
En koreansk delegation anklages som spioner og sendes i eksil i ørkenen. Her møder de en gruppe soldater med en tilfangetagen prinsesse. Spektakulær action og trekantsdrama mellem en general, prinsesse og krigerslave i eksotiske landskaber. Musa The Warrior (Sydkorea / Kina, 2001)
my wife is a gangster***/--
Eun-jin er nok en kvinde, men hun er først og fremmest iskold gangsterboss. Da hun indgår ægteskab for at glæde sin syge søster, får hun sin hidtil sværeste opgave i denne barske komedie. My Wife Is A Gangster (Sydkorea, 2001)
nameless gangster------
 Nameless Gangster (Sydkorea, 2012)
natural city****--
Året er 2080. Et post-apokalyptisk, omend højteknologisk, metropolis er omdannet til et kybernetisk samfund. Kyborger med forbedrede menneskelige egenskaber og egen bevidsthed, skabes og kasseres på samlebånd. Futuristisk "Blade Runner"-kopi. Natural City (Sydkorea, 2003)
nightmare*/----
Seks gamle skolevenner plages af mindet om et selvmord i blandt dem, og nu er den døde pige måske vendt tilbage for at hjemsøge dem. Typisk ungdomsgyser blandet med J-horror. Nightmare (Sydkorea, 2000)
nowhere to hide****--
En ukonventionel detektiv og hans makker er på jagt efter en lejemorder. Det sker via overvågningsscener, afhøringer, slagsmål og jagter i bil eller til fods med et utraditionelt fortælletempo. Stilistisk actionfilm der ikke ligner noget andet. Nowhere To Hide (Sydkorea, 1999)
oldboy*****-
Af ukendte årsager har midaldrende Oh Dae-su været indespærret i en mystisk fængselscelle i 15 år. Nu er han sluppet ud, og på jagt efter hævn og en forklaring. Dystert tankespil fra Park Chan-wook. Oldboy (Sydkorea, 2003)
phone***/--
Piger med langt hår, dårligt fungerende elevatorer, uhyggelige syner i spejle, hår der kommer ud af vandhaner og så videre. Alt sammen i Phone. En Nokia-udgave af Ring eller helt sin egen? Indeholder den mest uhyggelige film-unge siden Tegnet (1976). Phone (Sydkorea, 2002)
president's last bang, the***---
Kontroversiel dramatisering af mordet på den koreanske præsident Park Chun-hee i 1979. Ikke mindst fordi instruktøren har valgt at lave filmen som en sort komedie. The President's Last Bang (Sydkorea, 2005)
r-point***/--
Ni soldater leder efter en forsvunden deling i Vietnam, 1972. Her plages de af underlige lyde i natten, mystiske inskriptioner på sten, og mærkelige syner. En gammel, forfalden bygning bliver deres hovedkvarter. Angstfuld krigsgyser. R-Point (Sydkorea, 2004)
red shoes, the**----
H.C. Andersens eventyr De Røde Sko har inspireret denne koreanske gyser, hvor en enlig mor finder et par lyserøde sko efterladt i et tog og tager dem med hjem. Det kommer hun til at fortryde bittert. For skoene viser sig at være forbandede. The Red Shoes (Sydkorea, 2005)
resurrection of the little match girl**/---
"Resurrection Of The Little Match Girl" er titlen på et virtual reality-spil, hvor spillerne skal forsøge at få den lille pige til at tænke på sig, når hun dør. Rodet sammenblanding af The Matrix og H.C. Andersen. Resurrection Of The Little Match Girl (Sydkorea, 2002)
samaritan girl***/--
To veninder vil på en rejse til Europa. For at få råd til turen, prostituerer den ene sig selv. Hendes selvmord ender med, at den anden går i seng med de samme kunder, så hun kan føle sig tættere på den afdøde veninde. Chokerende drama. Samaritan Girl (Sydkorea, 2004)
scarlet letter, the**----
Erotisk thriller om en kriminalbetjent, som uden problemer jonglerer karriere, ægteskab og elskerinde - tror han da. For pludselig en dag begynder hans perfekte tilværelse at krakelere, og intet viser sig at være, som han troede. The Scarlet Letter (Sydkorea, 2004)
seven swords***---
Hongkong-veteranen Tsui Harks forsøg på at lave en wuxia-udgave af De Syv Samuraier komplet med ædle krigere, magiske sværd og andre bizarre våben. Seven Swords (Kina, Hongkong, Sydkorea, 2005)
shiri***/--
En sydkoreansk efterretningsagent kommer på sporet af en ekstrem nordkoreansk gruppe, som planlægger en terroraktion for at forhindre forhandlingerne mellem de to lande. Storhittende amerikansk-inspireret actionfilm. Shiri (Sydkorea, 1998)
silmido**----
En sydkoreansk eliteenhed får til opgave at dræbe Nordkoreas leder, Kim Il-sung. Medlemmerne af enheden placeres på den afsidesliggende ø, Silmido, hvor de udsættes for en umenneskelig hård træning. Actionthriller baseret på en sand historie.  Silmido (Sydkorea, 2003)
some****--
Et gådefuldt miks af Bad Boys, Memento og The Eye. Denne koreanske politi-thriller er et surrealistisk mysterium, som både overholder kriminalfilmens konventioner, men også tilfører den frisk blod. Er rig på dramatiske actionscener. Some (Sydkorea, 2004)
sympathy for lady vengeance****/-
Så er det blevet kvindernes tur til at tage hævn i tredje og sidste del af Park Chan-wooks tematiske trilogi, der tidligere har budt på mesterværkerne Sympathy For Mr. Vengeance og Oldboy. Sympathy For Lady Vengeance (Sydkorea, 2005)
sympathy for mr. vengeance****/-
Døvstumme Shin Ha-kyun kidnapper sin chefs søster for at skaffe penge til hans syge søster. Den plan går fuldstændigt i vasken i Park Chan-wooks kulsorte film. Sympathy For Mr. Vengeance (Sydkorea, 2002)
tale of two sisters, a****/-
To søstre, en ond stedmor og et hjemsøgt hus er hovedingredienserne i denne gribende gyser, hvor alt ikke er som det ser ud. A Tale Of Two Sisters (Sydkorea, 2003)
tell me something***---
En ukendt morder efterlader ligdele i sorte sække. Efterforskningen ledes af en korruptionsmistænkt betjent, som hurtigt finder en kvinde, der har haft et forhold til ofrene. Dyster og blodig politi-krimi med en visuel stemning i stil med Seven. Tell Me Something (Sydkorea, 1999)
three***---
Gyserantologi bestående af tre film fra forskellige lande, lavet af fremtrædende instruktører som Kim Jee-woon og Nonzee Nimibutr. Three (Sydkorea, Hongkong, Thailand, 2002)
three... extremes****--
Gyserantologi bestående af tre film fra forskellige lande, lavet af fremtrædende instruktører som Takashi Miike og Park Chan-wook. Three... Extremes (Japan, Hongkong, Sydkorea , 2004)
tomme huse***/--
En ung mand strejfer omkring for at finde tomme huse. Han bryder ind og passer daglige gøremål, som boede han der selv. Stjæler ingenting. En dag flygter han med en voldsramt kvinde fra et af husene. Drama, romance og spøgelseshistorie.
 Tomme Huse (Sydkorea, 2004)
uninvited, the***---
Kangs livs tager en drastisk drejning, da han ser to døde børn ved sit spisebord. Han søger svar hos en ung kvinde, der synes at have overnaturlige evner. Begge har ar i sjælen efter en chokerende fortid. Snigende uhygge med et roligt fortælletempo. The Uninvited (Sydkorea, 2003)
whispering corridors***---
Et genfærd efter en tidligere elev hjemsøger en pigeskole. Men hvad var det helt præcist, der skete, da denne elev valgte at tage sit eget liv for ni år siden, og hvorfor er hun nu vendt tilbage? Lige dele mordgåde, gys og teenagedrama. Whispering Corridors (Sydkorea, 1998)
wishing stairs**----
Der opstår splid mellem bedste-veninderne Jin-sung og So-hee, da der udskrives konkurrence om plads på en balletskole. De vil begge vinde, koste hvad det må. Tredie film i den koreanske pigeskole-gyserserie. Wishing Stairs (Sydkorea, 2003)
wonderful days***---
I fremtiden er verden opdelt i det rige Ecoban og de fattige arbejdere, der planlægger et oprør, hvor et trekantsdrama kan få afgørende betydning for udfaldet. Miljøbevidst og visuelt imponerende science fiction-tegnefilm fra Korea. Wonderful Days (Sydkorea, 2003)